Rátonyi Róbert Színház

2024.03.13. 17:00

Egy kellemes operett szombat estére? A Marica grófnőt játsszák Csákváron

A hosszúhétvége egyik estéjére remek program lehet a Marica grófnő, Kálmán Imre egyik legnépszerűbb operettje, amelyet a csákvári Rátonyi Róbert Színházban lehet megtekinteni szombaton.

Feol.hu

Jelenet az előadásból

Forrás: ratonyirobertszinhaz.hu

Egy Kolozsvárhoz közeleső erdélyi birtokon vállalt gazdatiszti állást Tasziló gróf, a tönkrement fiatal mágnás. Van egy húga, aki nem tud a család vagyoni összeomlásáról semmit. Tasziló meg is akarja tartani boldog tudatlanságában, és gazdatiszti fizetéséből akar a húgának hozományt megtakarítani. Az erdélyi birtok a híres szép Marica grófkisasszonyé, aki egy társasággal éppen ellátogat a kastélyba. Marica roppant unja a hozományvadászokat, ezért kitalál magának egy koholt nevű vőlegényt, báró Zsupán Kálmán személyében és közhírré teszi, hogy eljegyezte magát vele. Tasziló barátjával Késmárky Pistával, – aki épp meglátogatta őt -kihallgatják Maricát, amint elmeséli ezt a mulatságos tervet a társaságnak. Egy cigánylány megjósolja neki, hogy rövidesen bele fog szeretni egy igen előkelő gavallérba. Marica dacolni akar a jóslattal és elhatározza, ott marad a kastélyában.

Az operettben olyan ismert slágerek hangzanak el, mint a Szép város Kolozsvár, vagy a Ringó vállú csengeri violám. Maricát Vörös Edit, Taszilót kettős szereposztásban Domoszlai Sándor és Vadász Zsolt alakítják, közreműködik a Rátonyi Róbert Színház énekkara, tánckara és zenekara. Az előadás március 16-án szombaton 19 órakor kezdődik, jegyeket a színház weboldalán vásárolhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában