Nemzetközi Könyvajándék Napja

2024.02.14. 16:51

Zsákbamacska könyvet választhattak ma egész nap a kölcsönző tagok

Február 14-ről az emberek nagy részének Valentin vagyis a szerelmesek napja jut eszébe, pedig 2012 óta ez a Nemzetközi Könyvajándék Napja is. Ennek kapcsán idén is számos megyei könyvtárban kaptak a betérő olvasók meglepetés könyvet.

Borsányi Bea

A Vörösmarty Könyvtárban is meglepetést kaptak a kölcsönző olvasók

Fotó: FMH Archív ( Fehér Gábor)

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtárban gondosan, egységes papírba csomagolt könyvek várták azokat, akik a mai nap folyamán betértek és kölcsönöztek is. Kora délutánra mintegy 60 látogatójuk akadt, akik közül volt, aki bevallottan erre a napra időzítette a kölcsönzést és olyan is megfordult, aki azt mondta, nem azért jött ezen a napon, hogy éljen az ingyen könyv lehetőségével. Pedig manapság a könyv szó szoros értelmében nagy érték! Mint megtudtuk, a csomagokban vadonatúj kötetetek lapultak a kortárs irodalomtól kezdve a klasszikusokig bezárólag. Ám mindegyik csomag hátulján volt egy kis utalás is arra nézve, mit rejt a kézbe vett csomag. 

A középiskolás Bárány Bence elmélyülten válogatott, amikor megszólítottuk. Mint elárulta, rendszeresen jár könyvtárba, bár általában a Mészöly Géza utcai tagkönyvtárat keresi fel, a kötelező iskolai közösségi szolgálatát is ott teljesítette. – Leginkább történelmi kalandregényeket olvasok, jó lenne most is egy ilyet „kifogni”, de sokszor választok filozófiai témájú könyveket is – tette hozzá. 

A Vörösmarty Könyvtár kölcsönző részlegén dolgozók szerint a könyvtári tagok többsége szereti a zsákbamacskát és a Nemzetközi Könyvajándék Napot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában