Még megnézheti!

2024.02.16. 12:27

Utolsó esély: a Munkácsy kiállítás hétvégén zárul

Ezen a hétvégén zárul a Munkácsy kiállítás Székesfehérváron. A finisszázs keretében rendkívüli lehetőségekkel készül e napra a Szent István Király Múzeum.

S. Töttő Rita

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

Tavaly szeptember 16-án nyílt, majd pedig a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők több mint egy hónappal meghosszabbították a Munkácsy Székesfehérváron című kiállítást. Így a tárlat február 18-ig, azaz most vasárnapig tekinthető meg. A Munkácsy életútját hűen reprezentáló kiállításra Pákh Imre magángyűjteményéből válogattak műveket - hatvannégy festményt és nyolc grafikai munkát –, továbbá más alkotók Munkácsyról készített festményei és Pásztor János Munkácsyt ábrázoló szobra is látható a múzeum Fő utcai Rendház épületében található tárlaton.

Az utolsó hétvégére a Szent István Király Múzeum rendkívüli lehetőséggel készül az érdeklődőknek: ingyenes lesz a belépés mindazoknak, akik jegyet váltanak a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontba vagy az “ Az ókori Kína kincsei - A Jáde Császárok kora című kiállításra. Továbbá nagyon kedvező, 500, illetve 250 forintos jeggyel juthat be mindenki más, aki szeretné még látni Székesfehérváron a Munkácsy festményeket. A záró ünnepségre vasárnap 18 órakor kerül sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában