Pályázati lehetőség nyílt

2024.04.29. 11:00

Június 16-ig lehet pályázni a Deák Dénes-Ösztöndíjra

A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma idén is pályázatot hirdetett művészettörténész, várostörténész, valamint ezen tudományterületek doktori iskoláinak hallgatóinak kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet 2024. június 16-ig.

Gombor Lili

Forrás: fehervariprogram.hu

A Deák Dénes-Ösztöndíjra azok a magyar és külföldi kutatók és csoportok pályázhatnak, akik beküldenek egy egy évre szóló, részletes kutatási tervet, szakmai önéletrajzot és egy elismert pályatárs írásbeli ajánlását.

A nyertes alkotónak az alapítvány kuratóriuma évi 1500 USA dollárnak megfelelő összeget ajánl fel, és egy évre biztosítják számára a szervezet tulajdonában levő, Budapest II. kerületi kétszobás lakás használatát (a közüzemi díjak kifizetése a pályázót terhelik). A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent, ha a kutatás témája kapcsolódik Székesfehérvárhoz vagy Deák Dénes szellemi örökségéhez és gyűjteményéhez.

Az ösztöndíjassal a kuratórium szerződést köt, eszerint kutatómunkájáról negyedévente írásos beszámolót kell készítenie, az ösztöndíj végén tanulmányt kell készítenie kutatási eredményeiről 2026 januárjáig. 

A pályázatokat 2024. június 16-ig várják a Szent István Király Múzeum, Városi Képtár - Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. címre, az elbírálás határideje augusztus 1.

További információ kérhető Izinger Katalin művészettörténésztől, az [email protected] e-mail-címen, vagy a +36 70/338-6175-ös telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában