Mezőföldi Táncház

2024.02.22. 15:32

Kiemelkedő népművészeti sorozat veszi kezdetét

Mezőföldi Táncházra hívják az érdeklődőket a Sárszentmiklósi Közösségi Házba. A térségben egyedülálló rendezvénysorozat veszi kezdetét a Csókavirág együttes és a Tilinkó zenekar közreműködésével.

Bokányi Zsolt

Fotó: Illusztráció/Sárréti Csókavirág Néptánc Egyesület

A Sárszentmiklósi Iskoláért Alapítvány rendezésében és a Csoóri Sándor Alap támogatásával népzenei műhelyek, kézműves foglalkozások, táncházak veszik kezdetét Sárbogárdon, a Sárszentmiklósi Általános Iskolában és a Közösségi Házban. A programsorozat célja egy olyan komplex népművészeti eseménysorozat létrehozása, amely egyedülálló a térségben. Nemcsak tanulóik részvételére számítanak, hanem szülőkre, családokra, és a környéken működő népművészeti csoportokra is. Pénteken 15:oo-tól Mezőföldi Táncház lesz a Sárréti Csókavirág népi együttes közreműködésével. A táncházzal egyidejűleg népi kézműves foglalkozást tartanak a gyerekek részére pedagógusok vezetésével. Ezt a táncházat a tanév során még négy fogja követni, ahol különböző tájegységek táncait tanulhatjuk kiváló táncpedagógusoktól. Szeretettel várnak minden táncolni vágyó érdeklődőt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában