Ahol a kiválóság gyakori vendég

2024.02.26. 11:00

Csillogó „drágakövek" érkeznek a Tolnai utcai tagkönyvtárba

Különleges kövekkel, ásványokkal népesül be hamarosan a Tolnai u. 30. szám alatti épület. A Székesfehérvári Ásványgyűjtők Baráti Köre Kovács Pál vezetésével egy hónapig beköltözik Palotaváros kedvenc könyvtárába.

Kecskés Zoltán

A tavalyi év készülődésének pillanatai. Idén is hasonlóra számíthatunk.

Fotó: Könyvtár

– A tárlaton keresztül az érdeklődők bepillanthatnak az ásványok különleges világába, miközben megismerkedhetnek a gyűjtőmunka szépségeivel is – mondta a FEOL-nak Kalincsákné Molnár Zsuzsanna tagkönyvtárvezető, aki elmesélte, hogy a Székesfehérvári Ásványgyűjtők Baráti Köre nem először jár bibliotékában, sőt már visszajáró vendégnek számítanak, ám a drága, csillogó köveket nem lehet megunni, mindig fel lehet fedezni bennük valami újat.

– A tárlat különösen előtérbe helyezi az Év Ásványát 2024-ben: A Korundot (rubin, zafír). A különleges kiállításra nagyon sokat készültek a szervezők Kovács Pál, az egyesület vezetőjével együtt akinek a neve az elmúlt évtizedekben összeforrt a fehérvári ásványbörzék rendezvényéivel. 2009 óta összesen 20 alkalommal rendeztek ásványkiállítást a könyvtárakban, művelődési házakban, iskolákban. 2023. októbertől pedig ásvány szakkört is biztosítanak az utánpótlás-nevelés céljából Sturcz László vezetésével.  A tárlat március 1- 28 között lesz látható a könyvtár nyitvatartási idejében. Mindenkit szeretettel várunk!  – zárta gondolatait a tagkönyvtárvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában