Egy közösség, ami nem felejt

2024.01.30. 16:00

Az örök környezetvédő öröksége Csóron

Csóron a Mátyás Király Általános Iskolában diákok és tanárok együtt emlékeztek meg Varga Gáborról, a Gaja Környezetvédő Egyesület elhunyt elnökéről, életéről és munkásságáról.

Hajdú Marianna

Varga Gáborra, a Gaja Környezetvédő Egyesület egykori elnökére emlékeztek, a Csóri Mátyás Király Általános Iskolában

Forrás: Csóri Mátyás Király Általános Iskola

A Csóri Mátyás Király Általános Iskolában hétfőn különleges eseményre került sor: Varga Gáborra, a tavaly nyáron elhunyt Gaja Környezetvédő Egyesület elnökére emlékeztek. 
Varga Gábor, aki élete során a környezetvédelmi problémákra érzékenyen reagálva, ökologikus szemléletmódot terjesztett, nemcsak az egyesületi tagok körében, hanem az iskolai közösségben is mély nyomot hagyott – mondta el Cseténé Szabados Amrita, az intézmény vezetője, a feol.hu-nak. 
Varga Gábor számára a környezetvédelem nem csupán munka volt, hanem küldetés is. Az iskolában és a település lakossága körében egyaránt ismert volt a vízzel és talajszennyezéssel kapcsolatos foglalkozásairól, amelyek során praktikus tanácsokkal és hasznos információkkal látta el a hallgatóságot. A falunapokon vízminőség-vizsgálattal és komposztálási tanácsokkal szolgált, ezáltal közvetlenül is hozzájárult a településen élők környezettudatosabbá válásához.
A megemlékezés során különös figyelmet kapott az a gyermekkönyv-hagyaték, amelyet Varga Gábor hagyott hátra, és amit  Varga Dávid, a környezetvédő fia és V. Bőhm Erika adott át az iskola tanulóinak. 
Az iskola diákjai és pedagógusai így emlékeztek meg Varga Gáborról: "Isten nyugosztaljon, Gábor! Örülünk, hogy voltál nekünk!" 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában