Rongyos könyvek akció

2024.01.08. 10:27

Ötven-száz forintért juthatnak könyvekhez a könyvtárban

Szombaton kezdődött a „Rongyos könyvek” akció a bicskei Nagy Károly Városi Könyvtárban, melynek keretében január végéig potom áron juthatnak hozzá az állományból leselejtezett könyvekhez.

Borsányi Bea

Forrás: pexels.com

Ahogy azt a könyvtár vezetőjétől, Endrédiné Szabó Erikától megtudtuk, ezt az akciót minden év elején megszervezi a könyvtár. Ilyenkor olyan példányokat árusítanak, amelyeket 10-15 éve nem kölcsönzött ki senki, feleslegessé váltak, mert több példány is van belőlük, vagy esetleg néhány lap kisesett a kötéséből, de a könyvben természetesen benne van. – Az akció egyfajta könyvmentés, hiszen minden könyv lehet még érték valakinek a polcán. Idén is van érdeklődés, igaz, nem akkora, mint néhány évvel ezelőtt. Az emberek ma már kevésbé tartanak otthon könyveket, illetve akik hozzánk járnak, elsősorban a frissen megjelent kiadványok iránt érdeklődnek – tette hozzá a könyvtárvezető.

Idén az 50-100 forintért elvihető könyvek között a szépirodalmi alkotások vannak többségben. A mintegy 1500 kötetből befolyó összeget az intézmény új könyvek vásárlására fordítja. Aki szeretne a megvásárolható kötetek között böngészni, az a könyvtár nyitvatartási idejében január 31-ig teheti ezt meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában