Magyar kultúra napja

2024.01.23. 13:00

Naplókba zárt szavak - előadás Márai Sándor és Márai Ilona önéletrajzírásaiból

"Amerikában olyan érthetetlen gyorsan múlik az idő, mint soha Európában. Lehet, hogy itt az időérték is „más” – mint a hosszmérték, az űrmérték –, az órában nincsen hatvan perc, csak negyvennyolc? … Ez lehetséges. Kivettek az időből – suttyomban – néhány egységet, mert „az idő pénz”."

Feol.hu

Forrás: wikipedia.org

Így szól az egyik idézet Márai Sándor naplójából, míg felesége, Márai Ilona még az Amerikába történő kivándorlás előtti bejegyzésében ez olvasható: "Megkaptuk az útleveleket. Majdnem csalódásérzés, hogy el kell menni. Szívfájdalom – könnyebben kellene csinálni, érzelmileg is."

Márai Sándor egész életében naplót írt a nagyközönségnek, felesége Lola is, de ő a férjének, amely csak halála után derült ki az író számára. A mányi MokaSzín Társulat egyik tagja, Véssey Vera szerkesztett a naplókból előadást, amely megrendítő, belső utazásra hívja a közönséget. A művet a Magyar kultúra napja alkalmából január 26-án pénteken 18 órakor a mányi polgármesteri hivatal házasságkötő termében ingyenesen lehet megnézni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában