Jubileumi programsorozat

2024.01.28. 17:02

Koncerttel ünnepelt a református egyházközség

A Székesfehérvári Református Egyházközség jubileumi programsorozatának részeként az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus adott ünnepi koncertet a Budai úti református templomban szombaton.

Héjj Vivien

Bach h-moll miséjével várta közönségét szombaton Székesfehérváron az Orfeo Zenekar és a Purcell kórus. A koncert a megalakulásának 200. évfordulóját ünneplő Székesfehérvári Református Egyházközség ünnepi programsorozatának részeként valósult meg. Habár a megyeszékhelyen már a török korban is éltek reformátusok, az 1688. évi visszafoglalás után a hatóságok nem engedélyezték az egyházalapítást, és II. József türelmi rendelete után sem jött létre gyülekezet, mivel nem volt elegendő kérvényező. Az eklézsia végül 1824-ben alakult meg, 130 fővel.

Az 1990-ben alapított Purcell Kórus és az 1991-ben alapított Orfeo Zenekar csodálatos dallamokkal varázsolta el közönségét. Az esten Marcus Creed vezényelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában