A Magyar Kultúra Napja Szabadhídvégen

2024.01.23. 19:00

A Hagyó ikrek nyertek a közönségszavazáson

Ennél cukibbat ma már nem igen fog találni! A Magyar Kultúra Napja tiszteletére megrendezett szabadhídvégi online vers- és mesemondó versenyen a résztvevő gyerekek olyan átéléssel szavaltak, ami mosolyt csal az emberek arcára még ezen a hideg téli napon is. Nem szaporítom tovább a szót, tartsanak velünk.

Kecskés Zoltán

A jelenet az ikrek versmondó videójából.

Fotó: Önkormányzat

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én. Az ünnep alkalmából a magyarság idehaza, a határokon túl és szerte a világban is megemlékezett a magyar kulturális értékekről. Szabadhídvégen online vers- és mesemondó versennyel készült a helyi önkormányzat.

Megkeresésünkre a szervező  hivatal részéről Bándi Kitti elmondta, hogy egészen január 20-ig várták a pályaműveket, majd a közösségi oldalukon a következő két napban lehetett szavazni a produkciókra. Mint megtudtuk, sajnos nem igazán volt nagy az érdeklődés, de ez cseppet sem von le a résztvevők produkciójából. Összesen két videó érkezett, amelyektől garantáltan jobb lesz az olvasóink kedve. Rózsás Zsófia 1. osztályos tanuló Mentovics Éva: Az ünnepi asztalnál című versét szavalta el, addig Hagyó Bence és Hagyó Viktória 3. osztályos tanulók pedig Ady Endre: Őrizem a szemed című versét adták elő. A voksolók pedig a reakciógombokkal szavazhattak a produkciókra a közösségi oldalon. Ennek értelmében 2024 közönségdíjasa a Hagyó ikrek lettek, míg Rózsás Zsófia a második lett. Továbbá azt is megtudtuk, hogy mindhárom gyermek ajándékcsomagban részesül, amit a hét folyamán kapnak meg a lurkók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában