Nagyszínpadi bemutató

2023.12.15. 17:00

Premierre készül a Vörösmarty Színház

A színházi évad második nagyszínpadi premierjére készül a Vörösmarty Színház: szombaton mutatják be a Bagó Bertalan rendezésében színre vitt A király beszéde című előadást.

Héjj Vivien

Bertie (VI. György) szerepében Kovács Tamást (j), a beszédtanár szerepében Gáspár Sándort láthatja a közönség

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Újabb nagyszínpadi bemutatóval várja közönségét a Vörösmarty Színház társulata: december 16-án, szombaton mutatják be David Seidler A király beszéde című drámáját, melyben a pszichés akadályok legyőzésének folyamata és egy barátság kibontakozása tárul a nézők elé.

– VI. György brit uralkodó, aki gyermekkora óta súlyos beszédhibával, dadogással küzd, uralkodásának egyik legnehezebb nyilvános beszédére készül. 1939. szeptember 3-án be kell jelentenie – rádión keresztül –, hogy Nagy-Britannia hadat üzen a Harmadik Birodalomnak. Erzsébet, a király felesége egy nagy tudású, különös pedagógiai eszközöket alkalmazó logopédust keres fel, hogy segítsen legyőzni azokat a pszichés akadályokat, amelyek a király dadogását kiváltják – olvasható a színlapon.

Az előadást Bagó Bertalan viszi színre, Bertie (VI. György) szerepében Kovács Tamást, a beszédtanár szerepében Gáspár Sándort láthatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában