Nulláról indult az építkezés

2023.12.07. 16:00

Hat épületből készült el az idei mézeskalácsfalu

Elkészült és meg is nézhető a művelődési házban a gyúrói mézeskalácsfalu, amely idén hat épületből áll. Jövőre akár kétszer ekkora is lehet!

Borsányi Bea

Ilyen lett az idei alkotás

Fotó: Hársfalvi Mária

A mézeskalácsfalu építésének ötlete hat évvel ezelőtt született meg Gyúrón és évről évre kicsit mindig gyarapodott is az alkotás. A tavalyi évben azonban elmaradt az „építkezés”, ugyanis felújítás kezdődött a művelődési házban, így nem volt megfelelő hely rá. - A felújítás miatt kis kár is érte a mézeskalácsfalunkat. Addig minden évben elraktuk a korábbi sütemény-alkotásokat, amiket aztán a következő évben újra fel tudtunk használni, így növekedhetett mindig egy picit az édességből készült kis település. A költözést azonban ezek sajnálatos módon nem vészelték át, így az idén ismét a nulláról kellett kezdeni az építkezést – árulta el kérdésünkre Hársfalvi Mária, helyi művelődésszervező.

Fotó: Hársfalvi Mária

Az előzetesen meghirdetett felhívásra idén összesen egy alkotás, egy mézeskalács templom érkezett, ám a szorgos nyugdíjasok összejöttek a művelődési házban és közös munkával készítettek még öt épületet, így végül nem maradt üres a szokásos „terepasztal”. A felújítás ugyan még nem ért teljesen véget, de az biztos, hogy az idén sütött házakat, a templomot és a fenyőfákat már el lehet rakni, így jövőre biztosan nagyobb lesz a gyúrói mézeskalácsfalu. Az idei alkotás december 18-ig, előzetes egyeztetést követően tekinthető meg a művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában