Emlékest

2023.11.27. 16:30

Dienes Ottóra emlékezve szerveznek estet Székesfehérváron

A három éve elhunyt Dienes Ottó Pro Civitate-díjas és a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett tanárra, íróra, az utolsó klasszikus értelemben vett „fehérvári polihisztorra” emlékeznek november 29-én. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban szerdán 18 órakor kezdődő emlékesten L. Simon László, Kovács Imre Attila, Vakler Lajos, Cserta Gábor, Takács László és Bakonyi István is részt vesz.

Feol.hu

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

Dienes Ottó a mai – klasszikus értelemben vett – polihisztorok egyike volt. Elhivatott oktatói tevékenységét végig nagy lelkesedéssel, diákjai elismerése által övezve végezte, miközben folyamatosan alkotott, részt vállalt az irodalmi életben is. 1959 óta élt Székesfehérváron, tanári munkáját a Vasvári Pál Gimnáziumban kezdte, majd 1970-től a Teleki Blanka Gimnáziumban tanított húsz éven keresztül. Írói munkássága folyamatos volt, versei megyei folyóiratokban, antológiákban jelentek meg, több kötete látott napvilágot. Intellektuális és filozofikus költészetének értékein túl a képzőművészet is érdeklődési körébe tartozott, fa kisplasztikáival és festményeivel folyamatosan szerepelt képzőművészeti tárlatokon. - olvasható az ÖKK közleményében.
Dienes Ottó író, tanár munkásságát, alkotásait idézik meg pályatársai, barátai: L. Simon László, Kovács Imre Attila, Vakler Lajos, Cserta Gábor, Takács László és Bakonyi István november 29-én, szerdán. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 18 órára szeretettel várják az emlékezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában