Fehérvári Töklámpás Fesztivál

2023.10.29. 20:30

Egy oroszlánfej, egy boszorkány és egy alomnyi kismacska – így telt a Töklámpás Fesztivál

Szebbnél szebb töklámpások sorakoztak a Vörösmarty Mihály Könyvtár épülete előtti lépcsőn a Fehérvár Médiacentrum által negyedik alkalommal megrendezett Fehérvári Töklámpás Fesztiválon.

Héjj Vivien

A könyvtár lépcsőjén sorakoztak a töklámpások

Fotó: NAGY NORBERT

Idén új helyszínen, a Bartók Béla téren várták mindazokat, akik szívesen bemutatták a nagyközönségnek az általuk megálmodott és megvalósított töklámpásokat. A könyvtár előtti lépcsőn sorakozó alkotások rendkívüli kreativitásról tettek tanúbizonyságot, s bebizonyították: a tökfaragásnak valóban csak a képzelet szabhat határt.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Idén is egyaránt készültek mosolygó és vicsorgó, foghíjat mutató tökfejek, sőt cicafüllel és macskabajusszal megálmodott alkotásokból sem volt hiány. Feltűnt a sorban néhány faragott denevér, egy részletgazdagon kidolgozott oroszlánfej és akadt olyan tökfej is, mely már a boszorkánykalapját is felöltötte. Az óriások közt a tenyérnyi méretű, mini töklámpások sem vesztek el, s helyet kapott a lépcsőn néhány tököt nélkülöző, üvegből készített lámpás is.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A kiállítók mellett érdeklődőkből sem volt hiány: már a program első órájában hosszú sorokba tömörülve várták a látogatók, hogy megcsodálhassák a kreatív kibontakozás eredményét.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában