A történelem recés szélű lenyomatai

2023.10.18. 13:00

Bélyegkiállítás nyílt a múzeumban Székesfehérváron

Egy gyors, de rendkívül tartalmas történelemóra tanulói lehettek azok, akik október 17-én ellátogattak a Szent István Király Múzeumban, ahol nemcsak megtekinthették Gruber Nándor gyűjteményének talán legféltettebb darabjait, hanem az azokon szereplő nagyjainkat is megismerhették.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Fegyvert, s vitézt éneklek címmel nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Rendházépületben. A magyar katonaság története bélyegeken, a legendától az első magyar űrrepülésig alcímmel Gruber Nándor nyugállományú ezredes tartott bemutató előadást a múzeum rendházépületében. 

A katonatörténeti bélyegkiállításon az ezredes a királyokon, különösen a szent királyokon keresztül mutatta be a magyar történelem fontosabb állomásait. Gruber Nándor a szép számú hallgatóság számára a legfontosabb bélyegeket paravánokra rögzítve beszélt a magyar múltról, a középkortól egészen napjainkig, nem kevés teret adva a 20. század döntő pillanatainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában