Prohászkára emlékeztek

2023.10.08. 07:00

Adománygyűjtéssel egybekötött emlékest

Születésének 165. évfordulójához közeledve adománygyűjtéssel egybekötött emlékestet tartottak Prohászka Ottokár tiszteletére a róla elnevezett emléktemplomban.

Héjj Vivien

Az emlékesten a Vox Mirabilis Kamarakórus műsorát hallhatták a jelenlévők

Fotó: Héjj Vivien

A Prohászka Karitász hívására érkeztek a hívek és az érdeklődők szombat délután a Prohászka Ottokár-emléktemplomba, ahol a névadó tiszteletére tartottak emlékestet. Az esemény fényét emelte a Vox Mirabilis Kamarakórus műsora, vezényelt: Zemlényi Katica.

A jelenlévőket elsőként Tóth Tamás atya köszöntötte, aki személyes élményén keresztül beszélt arról, mennyire fontos, mégis olykor mennyire nehéz a rászorulók, a nehéz helyzetben lévők megsegítése, a feléjük fordulás. Egyúttal köszöntet mondott mindazoknak, akik jelen vannak és segítik a Karitász céljainak elérését.

A mise folytatásaként Mózessy Gergely történész, levéltáros, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója által összeállított, Prohászka Ottokárhoz köthető írásokat hallhatták a jelenlévők.

Az est jótékony célt szolgált: a helyszínen kiállított két festményt árverésre bocsátották. Szalontay József Virág csendélet és Szünderné Havasi Erzsébet Tél a tavon című művére licitálhatnak a segítő szándékúak október 22-ig a kiállított képek melletti licit-lap kitöltésével. A festményeket a legmagasabb felajánlást tett licitáló nyeri el. A templomban továbbá megtekinthető Bernáth Gábor fekete-fehér fotókból álló kiállítása. Az esten befolyt adományok a Karitász csoport munkáját támogatják.

Születésének 165. évfordulóján, október 10-én, kedden 16 órától előadással, 17 órától szentmisével, majd közös imádsággal emlékeznek Prohászka Ottokár püspökre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában