Déryné Program

2023.09.29. 16:00

Színházzal indítja az októbert az ercsi művelődési ház

„Lakodalmi mulatságtól zeng a kis erdélyi falu, boldog a szerelmes pár, büszke az örömanya… vagy mégsem?” – a válasz kiderül október 1-jén 17 órától az ercsi Eötvös József Művelődési Házban.

Héjj Vivien

Családi titkok is felszínre kerülnek a Balkáni gerlében

Fotó: Érdi Róbert / Déryné Program

Ismét színházi előadás érkezik Ercsibe: október első napján 17 órától a Déryné Program keretein belül láthatja a Duna-parti város közönsége Sütő András drámáját. A Balkáni gerléről így ír a színlap: „Lakodalmi mulatságtól zeng a kis erdélyi falu, boldog a szerelmes pár, büszke az örömanya… vagy mégsem? Legalábbis a menyasszony húga, a kamaszlány Zsófika nagyon nem így látja. Egyre több furcsaság és titok derül ki az ifjú párról, és a hangos ünnepség, hagyományaival együtt, kezd egyre kínosabbá válni. Egy ponton túl aztán kipukkad a látszatbuborék, és felszínre kerül a valóság.”

Az előadást Berettyán Nándor rendezte, a főbb szerepekben Ivaskovics Viktort, Losonczi Katát, Vas Judit Gigit, Gulyás Gabriellát és Széplaky Gézát láthatja a közönség.

– Van egy általános üzenete Sütő András drámájának, amely a szerelemről szól, arról a történetről, azoknak a bonyodalmaknak a sorozatáról, aminek a vége az, hogy ez a két szerelmes, és a rengeteg áldozat, amit a család meghoz, célba ér, beteljesüléssel zárul. Örök témája a művészetnek, meg egyáltalán az embernek, hogy minden korban próbálunk szerelmesek lenni, szerelmesek vagyunk és próbáljuk azt beteljesíteni, és különböző akadályokat kell legyőznünk ehhez – mondta az előadás üzenetéről a darab rendezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában