Könyvbemutató

2023.09.14. 12:56

Mit látsz, Laca? - Kovalovszky Márta mesélt kötetéről

Nagy volt az érdeklődés Kovalovszky Márta művészettörténész Mit látsz, Laca? – Kollektív önéletrajz című könyvének bemutatója iránt.

Bokros Judit

A telt házas kötetbemutatón a szerzőt (bal szélen) Győr Attila és Izinger Katalin művészettörténészek kérdezték

Fotó: múzeum

A Kovalovszky Márta-Kovács Péter Barnabás házaspár neve fogalomnak számít a székesfehérvári művészeti életben, hiszen mindketten évtizedeken át dolgoztak a Szent István Király Múzeumban, illetve annak jogelődjében. Kovács Péter vezette is a múzeumot, Kovalovszky Márta pedig volt osztályvezető is. Ma már Budapesten élnek, onnan érkeztek a székesfehérvári kötetbemutatóra, amelyet az Új Magyar Képtárában rendeztek kedden este.

Kovalovszky Márta művészettörténész 1963 és 2001 között volt a székesfehérvári múzeum munkatársa, ez idő alatt több emblematikus kiállítást rendezett 
Fotó: Altorjay András 
 

A közönség szép számmal összejött, alig lehetett elférni a két teremben. A szerzőt Izinger Katalin és Győr Attila művészettörténészek kérdezték a Mit látsz, Laca? – Kollektív önéletrajz című, ígéretes kötet létrejöttéről. Kovalovszky Márta mesélt egyebek mellett arról, hogyan választotta a művészettörténészi pályát, majd a könyv megírásának kulisszatitkaiba is beavatta a hallgatóságot.

Fotó:  múzeum

A formás kötet hátsó borítójára Pataki Gábor művészettörténész írt ajánlót, amelyben egyebek mellett kiemeli, hogy az izgalmas szövegeket tartalmazó könyv a személyes és szakmai életútba is betekintést ad, érzékeltetve a korszak változó művészeti és társadalmi folyamatait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában