Programajánló

2023.09.22. 13:00

Könyvbemutató és gyerekfoglalkozás Schmöltz Margit íróval

Schmöltz Margit székesfehérvári kötődésű író két új könyvét ismerheti meg a felnőtt és ifjú közönség a Vörösmarty Mihály Könyvtárba szervezett hét végi rendezvényeken.

Feol.hu

A szerző - aki az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár igazgatója - történelmi hátterű regények írásával vált ismertté az olvasóközönség köreiben. Ebben a műfajban az idén megjelent legfrissebb könyve a Botticelli szerelmei címet viseli, és egy esztergomi művészettörténeti felfedezés, egy világraszóló hipotézis adta hozzá az ihletet. Schmöltz Margit fantáziáját megmozgatta, hogy a híres festőnek, Botticellinek köze lehet az egyik freskóhoz, és ebből kerekített izgalmas, fordulatokkal teli történetet. 

A könyvet szeptember 22-én, pénteken 18 órától mutatják be a könyvtár olvasótermében. 

Másnap, szeptember 23-án az író az ifjú olvasóknak kedvez: 10 órától a Gyermekkönyvtár lesz a helyszíne annak a játékos foglalkozásnak, amelyet a Kék imágó című ifjúsági regénye alapján tart. A könyv tizenhárom éves főhőse rejtélyes nyomozásba kezd, amelynek köszönhetően egyre többet tud meg a természetről... 

Az események ingyenesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában