Frissen Fejérből

2023.08.05. 19:01

Királyok a Belvárosban: elmaradt a felvonulás (galéria, videó)

A kedvezőtlen időjárással számoltak a szervezők, így egy kicsit módosult a királyainkat bemutató programsorozat záróetapja.

Szanyi-Nagy Judit

Az Árpád-ház, illetve újonnan Mátyás korát idézi meg bemutatóival a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A Királyok a Belvárosban ez évi utolsó, augusztus 5-ei alkalmán IV. Béla, IV. (Kun) László és III. András király volt a középpontban. Azonban az uralkodók ezúttal nem mutatták meg magukat a teljes belvárosban – legalábbis a fő utcán, a Mercure Székesfehérvár Magyar Király és az Országalma között –, hanem a színház parkoló felőli oldalán, egy védett zugban néztek farkasszemet az esőernyőket tartó vagy esőkabátba bújt közönséggel. 

A program egy részét viszont így is megtartották: ismertetőt a királyokról Szabó Miklós Bence mondott, a középkori hangulatot pedig a Sub Rosa régizenei együttes, valamint a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje idézte meg zenével, illetve harci bemutatóval. 

Az eseménysorozat célja a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolódás. A programkavalkád augusztus 13-án kezdődik és augusztus 20-áig tart.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában