Az elismeréseket szeptemberben adják át

2023.08.09. 17:00

Két fehérvári név is szerepel a Színikritikusok díja jelöltjei között

A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal adja át a Színikritikusok díját, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színészi teljesítményeit ismeri el. A jelöltek között fehérvári illetőségű név is feltűnik.

Héjj Vivien

A legjobb férfi epizódszereplőnek járó díjra jelölték a Julius Caesarban nyújtott alakításáért Krisztik Csabát

Fotó: Fehér Gábor

Az idei évben huszonegy színikritikus adta la voksát, tizennégy kategóriában hagyományosan három-három nominált várja a szeptember 17-i díjátadót, amelynek helyszíne a Katona József Színház. A gála ezúttal is nyitott a közönség számára, az est közreműködői a tatabányai Jászai Mari Színház művészei.

A legjobb rendezőnek járó elismerés egyik várományosa Horváth Csaba, a Vörösmarty Színház fizikai színházának tagozatvezetője, jelölését a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, a Forte Társulat előadásában színre vitt Kivilágos kivirradtigért kapta. Az előadás jelölést kapott továbbá A legjobb kőszínházi előadás kategóriában is. Horváth Csaba neve feltűnik A legjobb független színházi előadás kategória jelöltjei között: rendezőként jegyzi a Forte Társulat Szkéné Színházban előadott Akár Akárki című darabját.

A legjobb férfi epizódszereplőnek járó elismerésre jelölte a Színházi Kritikusok Céhe a Vörösmarty Színház társulatának tagját, Krisztik Csabát a Julius Caesarban, Caius Cassius szerepében nyújtott alakításáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában