Lábdobogás a lelátón

2023.07.16. 21:30

Nem csak a kánikula miatt volt forró a hangulat Móron (videó)

A Nyári Zenei Estek programsorozat részeként John Lennon-est volt a zenepavilonban. A Lamberg-kastély parkjának sokat látott fái alatt megtelt a lelátó, hogy hallhassák Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs előadását.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Már a koncert első harmadában magával ragadta a többnyire idősebb közönséget, akik pár évnek tűnő évtizedekkel korábban John Lennon, illetve a The Beatles sikereivel párhuzamosan lettek gyermekből felnőttek. Már nem tomboltak úgy, mint azokban az időkben, de Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs gitárjátéka és éneke felelevenítette a régi időket, így a koncert előrehaladtával egyre több láb dobbant némán a füvön és egyre több helyen lehetett látni, ahogy a közönség is énekel, igaz, kezdetben csak hangtalanul.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A Lamberg-kastély Művelődési Központ, Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely a Nyári Zenei Estek sorozat egyik állomásához hívta meg a két zenészt, és a siker nem maradt el, hiszen a hallgatósággal megtelt padsorokon kiváló volt a hangulat.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs énekkel, gitárral és basszusgitárral álltak, pontosabban ültek ki a nézőkkel szemben, a zenepavilon fazsindely borította teteje alá. Őket nem védte, sőt, mint egy óriás színpadi reflektor, végig megvilágította a lemenőben is forrón sugárzó nap. Az eseménynek az adta az apropóját, hogy ebben az évben emlékeznek rajongói a világhírű zenész születésének 80., halálának 40., és a The Beatles feloszlásának 50. évfordulójára.

A Nyári Zenei Estek koncertsorozat ezzel nem ért véget. Július 23-án a Die Junge Kaiser Kapelle lép majd a közönség elé, a zenepavilon alá.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában