Frissen Fejérből

2023.05.21. 10:00

Kézműves szőnyegek és faliképek a gárdonyi Nemzedékek Házában

Hangulatos életképek, vidéki részletek, népies jelképrendszer és még sok egyéb szépség jelenik meg Pappné Piti Erika mezőtúri szőnyegszövő mester alkotásain, amelyek a gárdonyi Nemzedékek Házában kaptak helyet.

S. Töttő Rita

Fotó: Ődon Balázs

A mezőtúri szövőgyárból indult, majd hosszú, tartalmas és munkás élet után nyugdíjas korára is a szőnyegszövésben találta meg az aktív kikapcsolódás és feltöltődés lehetőségét Pappné Piti Erika, aki azon ritka alkotók egyike, aki ma is a kézműipar ezen ágával foglalkozik. Merthogy egyre ritkább a kézműves szőnyeggyártás Magyarországon, ám most pénteken ebből kapott remek ízelítőt a gárdonyi közönség a Nemzedékek Házában.

Az alkotó kiállítását Gonda Emma, a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat Dunántúli Regionális Társasága (M-ART) alelnöke nyitotta meg, a zenei aláfestést pedig Kolta Péternek (gitár) és Béres Eszternek (ének) köszönhette a közönség. A tárlat a bemutatóhely nyitvatartási idejében tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában