Portréfilm előzetes

2023.05.23. 09:00

Jahoda Maját csak szép emlékek fűzik Vérteskozmához

A Magyar Művészeti Akadémia eddig már 35 portré filmet készített ismert művészekről, többek közt Jurcsik Károlyról és Jahoda Majáról is, az első, újgenerációs vérteskozmaiakról.

Borsányi Bea

Jahoda Maja

Fotó: Csapó Balázs/ Kisalföld

Jahoda Maja, az Ybl Miklós, valamint Ferenczy Noémi-díjas belső építész, építész, szakíró olyan munkákat jegyez, mint pl. a Pannonhalmi Bencés Főapátság belső tereinek felújítása, a Béres Irodaház belsőépítészeti tervezése, a mohorai Vay-Zichy kastély belső tereinek felújítása, de számos győri középület, bolt, sportlétesítmény és vendéglátóhely is az ő keze nyomát dícséri. Festményei és egyéb alkotásai több egyéni és csoportos kiállításon is szerepeltek, de három évtizedig tanított is. Markó Ivánnal alapítója volt a Győri Művészeti Szakközépiskolának, amelyben a vizuális tagozat művészeti vezetőjeként tevékenykedett. Pályája elején, 1971-ben Pusztaszabolcson is dolgozott a kultúrházban. Az építésznő három évig élt Vérteskozmán, a filmben úgy nyilatkozik, hogy csak szép emlékek fűzik a faluhoz, s az ott eltöltött idő élete legboldogabb időszaka volt. 

A róla szóló, Kihímzem az életem című 55 perces film a VérteskozMa értesülései szerint hamarosan adásba kerül a köztévé csatornáin. Aki szeretne belepillantani a filmbe, itt megtekintheti a 7 perces előzetesét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában