Ajánló

2023.04.10. 21:00

Petőfiről tartanak érdekes előadást Kisapostagon

A Felső-Kiskunsági és Dunamelléki Petőfi címmel tart előadást az Intercisa Múzeum igazgatója, Farkas Lajos Kisapostagon a hivatal földszinti kultúrtermében a magyar költészet napján, 2023. április 11-én, 16 órakor. Az előadás rendkívül érdekes lesz, hiszen a történész szakember vetítéssel egybekötött előadásában Petőfi Sándor vitatott és a közönség számára ismeretlenebb életszakaszait mutatja be.

duol.hu

200 éve született a forradalmi lelkületű költőnk, Petőfi Sándor. Ebben az évben sokan és sokat foglalkoznak munkásságával, élettörténetével. A legismertebb és talán a legkedveltebb magyar költők közé tartozik. Műveit, életpályáját már az iskolában megtanultuk. De vajon tényleg minden úgy volt, ahogy azt tudjuk? Tényleg Kiskőrösön született és biztos, hogy harcban halt meg?

A duol.hu cikke szerint a múzeum igazgatója, Farkas Lajos részletesen ismeri a költő életét és azokat a feltevéseket is, amelyek nem kaptak akkora publicitást. Valóban Kiskőrösön keresztelték meg, de lehet, hogy Szabadszálláson született? Ezekkel és hasonlóan érdekes kérdésekkel foglalkozik majd az előadó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában