Programkavalkád

2023.04.10. 18:06

Nyuszis ügyességi játék, gólyalábak és népi hangszerek – így telt a húsvéthétfő a Rádió lakótelepen (galéria)

Valódi gyerekparadicsommá változott a hosszú hétvége utolsó napján a Rádió utcai lakóházak által körülölelt játszótér. A hatalmas területen kézműves foglalkozással, népi játékokkal és hangszerbemutatóval várták az érdeklődőket.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Második alkalommal rendezték meg húsvéthétfőn a Maroshegyi Húsvéti Asztal névre keresztelt programot, amely idén is rendkívül népszerűnek bizonyult a családok körében. A batyus vendégvárás részeként egy kijelölt asztalon gyűltek az érkezők által készített házi finomságok.

Természetesen a finom falatok mellett a kreatív programok és az ügyességi játékok kapták a főszerepet. A Fanyűvők Játszóház népi fajátékokkal, tojásterelgető ügyességi pályával, csiga versennyel, és nagy népszerűségnek örvendő kosaras körhintával várta a gyerekeket.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Néhány lépéssel odébb ünnepi kézműves foglalkozásokon vehettek részt kicsik és nagyok a M-ART Egyesület közreműködésével. Az érdeklődők készíthettek húsvéti tojásgyűjtő kosárkákat, festhettek mézeskalácsokat, valamint viasz és aranypor felhasználásával készíthettek beregi aranytojásokat. A legkisebbek ugyanitt csibék színezésével foglalatoskodhattak.

Természetesen mindehhez zenei aláfestés is dukált, Varró János és Bergerné Szőnyi Anna népzenészek tartottak interaktív hangszerbemutatót és hangszersimogatót a gyerekeknek.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Hoztunk népi hangszereket és olyanokat is, amiket a kisgyerekek kézbe vehetnek, kipróbálhatnak: csörgők, dobok, különböző kis dallamhangszerek. Van még nálunk tikfa, kalapácsos kereplő, kolompok, dobok, köcsögduda, kecskeduda, de hoztunk például középkori dudát, citerákat, tamburákat, tekerőlantot is. – mondta a dallamok és ritmusok sűrűjében Varró János, miközben a gyerekek sorra fedezték fel a különféle hangszerek megszólaltatásának módjait, s bizony rögtönzött mini koncertet is hallhatott a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában