Íme a jelentkezés feltételei!

2023.03.02. 15:00

Várják a jelentkezéseket a Fehérvári Versünnepre

Idén is lesz Fehérvári Versünnep, melyet 2010 óta szervez a város a Székesfehérvárhoz kötődő fiatalok számára. Íme a jelentkezés feltételei!

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Művelődési és Hitoktatási Központtal, továbbá a Vörösmarty Színházzal együttműködve idén rendezi meg a 13. Fehérvári Versünnepet. A verseny fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, Cser-Palkovics András polgármester. A jelentkezési határidő hamarosan itt van, így arra kérik a szervezők az irodalom tanárokat és osztályfőnököket, hogy ösztönözzék a tehetséges fiatalokat a jelentkezésre.

- A vers tanítja az embert a szépre, a szép beszédre, a nyelv helyes használatára. S ezentúl az igaz és méltó versek tartalma segíti az embert abban, hogy hű legyen az ősökhöz, tudja teljesíteni küldetését, befogadni a belső nemességet, szépséget, értéket, melyeket e versek közvetítenek. Ezért nem lehet eléggé örülni, amikor a város és a Médiacentrum újra meghirdeti a Versünnepet. Ezért fontos, hogy a fiatalokat a családok rászoktassák a versek szeretetére, olvasására, tanulására, arra, hogy a versek bennünk visszhangozzanak s gazdagítsák életünket – fogalmazott Spányi Antal megyés püspök a 13. Fehérvári Versünnep csütörtöki tájékoztatóján.

- Nyugodtan mondhatjuk, ez a verseny sokkal több, mint évről-évre visszatérő esemény. Sokkal inkább egy mozgalom, mert közösség épült köré – emelte ki Cser-Palkovics András, s hozzátette: az irodalom tanároka, osztályfőnökökre idén is számítanak, hiszen ők ismerik azokat a tehetséges diákokat, akiket be lehet vonni e mozgalomba. Mert ez nem önmagában egy verseny, hiszen már az azt megelőző felkészülés, majd a közösségi élet, melyet maga a verseny és a verstábor ad, sokkal többet ad a fiataloknak egy átlagos versenynél.

Hagymásy András, a Médiacentrum ügyvezetője pedig a gyakorlati tudnivalókat ismertette: a március 18-i elődöntő az addigra megújuló Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, az április 15-i döntő pedig a szintén addigra megújuló Városházán lesz. Március 14-ig lehet jelentkezni a versenyre a www.versunnep.hu oldalon, várják a fehérvári középiskolák, illetve a székesfehérvári egyházmegye által fenntartott középiskolák diákjainak, továbbá a Székesfehéráron lakó, de máshová járó fiatalok jelentkezését is. A versenyen a 9-13. osztályba járó diákok vehetnek részt. Idén Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész lesz a zsűri elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában