Gyertyagyújtás és kultúra

2023.03.09. 08:30

Székely Szabadság Napi megemlékezés Fehérváron

A Válasz Független Civilek partnerszervezeteivel március 10-én két helyszínen rendezi meg az immár szokásos Székely Szabadság Napi megemlékezését.

Hajdú Marianna

Fotó: FMH-Archív

Az Alba Mária Közéleti Műhelyben szerdán délután megtartott tájékoztatón Juhász Lászlótól, az egyesület elnökétől hallhattunk a közelgő ünnepség tervezett részleteiről. 

A Székely Szabadság Napja alkalmából hagyományosan a Válasz Független Civilek Fehérvári Egyesülete, a Fejér Szövetség és a Hatvannégy Vármegye Mozgalom tart megemlékezést pénteken délután, ahol támogató partnerük, a Székesfehérvár Önkormányzat képviseletében Deák Lajosné vesz részt a rendezvényen. A maroshegyi körforgalomnál felállított székelykapunál 17:00 órakor kezdődik a megemlékezés első része. Székelyföld határát képező formában gyertyákat gyújtanak, amit fáklyás felvonulás követ. Az ünnepség második részében 18:00 órai kezdettel kulturális programra várják a megemlékezőket, a Hiemer Házban. A program szerint fellép az Ikarus  Senior Néptáncegyüttes egy párja, ezt követően Wass Albert verset hallgathatnak a vendégek egy fehérvári diák tolmácsolásában, és a műsort a polgárdi Clara Voce Vegyeskar és Kissek zenekar zárja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában