Látogatás

2023.03.02. 16:30

Irodalmi kapcsolódások Juhász Anna rendhagyó óráján

A székesfehérvári Szent Imre Gimnázium és Általános Iskola 8.b osztálya csütörtökön délelőtt a tanórai keretek közül kilépve foglalkozhatott az irodalommal.

Bokros Judit

Juhász Anna levélrészletekből olvasott fel, fotókat mutatott, hogy közelebb vigye a költőket a diákokhoz

Fotó: Bokros Judit

Az iskolába a klasszikus magyar és kortárs irodalmat folyamatosan népszerűsítő Juhász Anna irodalmár látogatott el meghívásra. Személye már csak azért is érdekes, mert Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas költő lányaként különleges légkör vette körül otthon: beleszületett az irodalomba, számos írót, költőt személyesen ismerhetett meg édesapján keresztül. Ma pedig ő az, aki számos írót és költőt ismertet meg velünk, olvasókkal, különös tekintettel a fiatal korosztályra.

Anna ugyanis rendhagyó irodalom órákat is tart a sok egyéb rendezvény szervezése mellett.
Ma a Szent Imre Iskolában beszélt két tanórán keresztül a 20. század néhány nagy költőjének - például József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre - és a 200 éve született Petőfi Sándornak a kapcsolódásairól. Szóba került még Szabó Magda is, a végleges konklúzió pedig itt is az volt: az irodalom nagyon is élő, és az íróknak, költőknek, az ő műveiknek hatására utat találhatunk saját magunkhoz is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában