Beérett a gyümölcs

2023.03.01. 13:37

Dupla sikert hozott a Szilva

Ismét közönség elé állt a Szélforgó színjátszókör. A nagy sikerű költészetnapi verses előadás után ezúttal a rekeszizmokat vették célba. Két helyen is bemutatkoztak.

Palocsai Jenő

Fotó: A társulat

Az isztimériek művészeti vezetője, Vaszkó Bence és nyíregyházi kollégái, barátai által anno közösen írt székely adomákból, már létező tréfákból merített népi groteszkkel léptek a nagyérdemű elé.
Nagy sikere volt a SZILVA! avagy a sör nem ital, a tészta nem étel, a medve nem játék! című előadásnak A telt házas, premier még novemberben volt Isztiméren, de az elmúlt héten felléptek a székesfehérvári József Attila Kollégiumban és Bakonykútiban is.  A zenei betétekkel, népdalokkal színesített jeleneteken garantáltan jól szórakozott a közönség.

Fotós: A társulat

Gömbösné Rostaházi Judit polgármester maga is aktív tagja a színjátszókörnek. – A kis csapat már több mint egy éve tölti együtt a vasárnap délutánjait. Mára már nemcsak amatőr színtársulattá, hanem egy igazi baráti körré is váltunk. A csapattagok között éppúgy van kezdő gimnazista, mint rutinos nyugdíjas – mondta Gömbösné.

Az isztiméri önkormányzat segítségével sikeresen pályáztak a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából kiírt kulturális pályázaton. Lelkesen készülnek, hogy méltón ünnepelhessék a legismertebb magyar költőt. Eddigi színre lépéseiket látva biztosan nem egy szokványos előadás van készülőben a kis isztiméri csapat műhelyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában