Frissen Fejérből

2023.01.11. 11:00

Adonyba érkezik a Petőfi-busz pénteken

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján A költő útján… címmel szervez rendezvénysorozatot az adonyi Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár.

Utazó kiállítással és előadással emlékeznek a 200 éve született költőre Adonyban. A busz Székesfehérváron is nagy sikert aratott, rengetegen nézték meg a kiállítást.

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

A költőre emlékező rendezvény részeként érkezik Adonyba a Petőfi-busz, a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó múzeuma, amely január 13-án és 14-én „parkol” a településen. Az utazó tárlat új aspektusból mutatja be az érdeklődőknek Petőfi Sándor életművét. A kiállításon látható tárgyak és szövegek örök érvényű kérdések felől közelítik meg Petőfi alkotói életútját, így kapcsolódva a mai ember élethelyzetéhez, problémáihoz. A Petőfi-busz a művelődési ház rendezvényterén várja az érdeklődőket pénteken és szombaton, a tárlat megtekintése ingyenes.

Ugyancsak az emlékévhez kapcsolódóan tart előadást Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója Petőfi, a szabadságharc lánglelkű költője címmel. Az eseménynek a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár Lívia terme ad otthont január 13-án 17 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában