Új antológia

2022.12.15. 07:00

Fehérvári Szép Versek, közel húsz szerzővel

A Vörösmarty Társaság az év végére új kiadvánnyal készült az olvasóknak, a lírakedvelőknek: a Fehérvári Szép Versek antológiát szerdán mutatták be.

FMH

A közönség soraiban lírabarátok, a Vörösmarty Társaság tagjai és az antológia szerzői foglaltak helyet

Forrás: FMH

A székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium dísztermében rendezett eseményen a közönséget a társaság elnöke, a versek válogatója, a kötet szerkesztője, Bobory Zoltán köszöntötte. Elmondta: nem könnyű két év után jelent meg a könyv, ezért most különösen örülnek neki. Köszönetét fejezte ki továbbá a költőtársaknak.

A társaság elnöke, Bobory Zoltán szólította a szerzőket 
Forrás: FMH

Az antológiában - amelynek tervezője Tóth Adrien - szereplő tizenkilenc szerző közül többen - például Bartal Klára, Gál Csaba, Szegedi Kovács György, Pálfalvi András, Prax Levente, Saitos Lajos, Péntek Imre - is felolvasták versüket, illetve P. Maklári Éva még Tóth Adrien előszavát is.

Érdekesség, hogy a rendezvénynek helyt adott gimnázium két tanára - Ferenczy Noémi és Lőrincz Tamás - is publikál a kötetben.

Forrás: FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában