A mesés Keletről lesz szó

2022.11.23. 15:53

Török szőnyegek és kazah tamburhímzés a Kézművesek Házában

Végéhez közeledik a „Kalandozások a textilek világában” című kézműves szakmai sorozat a Kézművesek Házában. Az utolsó eseményre december 3-án kerül sor, ekkor „A mesés Kelet” kerül sorra, izgalmas vendégekkel és bemutatókkal.

S. Töttő Rita

Tamburhímzés a Fehérvári Kézművesek Egyesületénél

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

- Az első alkalommal a gyapjút mutattuk be, a második foglalkozáson a csipkeverés és a foltvarrás került sorra, a sorozat harmadik részben pedig „A mesés Kelet” következik – árulta el Dobrovitz Klára, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének vezetőségi tagja, mit terveznek a „Kalandozások a textilek világában” című kézműves szakmai sorozat befejező előadássorozatában.

Fotós: S. Töttő Rita / FMH 

Székesfehérváron, a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában Szűcs Erzsébet művészettörténész és Ecsedi Mária képzőművész beszélgetésével kezdődik a foglalkozás december 3-án 10 órakor, majd pedig  érkezik egy kazah házaspár, akik a tamburhímzést fogják bemutatni. Ehhez speciális eszközökre lesz szükség, ezt ők hozzák magukkal. A következő előadó a fehérvári Török szőnyegház tulajdonosa, Herceg Zahid László lesz 14.30-tól, aki szőnyegeket, mintákat hoz, melyekről szerteágazóan mesél majd az elkészítéstől a karbantartásig. „A török kilimek titkai” című előadás sok újdonságot tartogathat a látogatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában