Balett Színház

2022.11.01. 07:44

Ilyen volt a Percről percre című est a fehérvári teátrumban (Galériával, videóval)

A Vörösmarty Színházba várták a publikumot hétfő este 19 órakor, a Székesfehérvári Balett Színház előadását tekinthették meg, akik jegyet váltottak. Ez volt a Percről percre est: irodalom, zene és tánc izgalmas, katartikus élményt nyújtó találkozása.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: NAGY NORBERT

Egerházi Attila Harangozó Gyula-díjas koreográfus állította színpadra - a táncszínház nyelvén- az Örkény István Egypercesek című kötetéből válogatott novellákat, valamint L. Simon László József Attila-díjas író és költő válogatott elbeszéléseit.  Az előadásban Örkény szürreális, abszurd, ironikus világa izgalmasan keveredik L. Simon kortárs költészetével és Egerházi koncentrált, az irodalmi szövegekre értelmezett rendezésével. Erről itt írtunk bővebben.

Ahogy egy interjúban Egerházi fogalmazott: "Az irodalom és a balett tehát partnerekként vannak jelen a három kortárs összművészeti produkcióban: a színpadon egymásért és együtt léteznek a ritmust adó irodalmi szövegek és a táncosok."

Nézzék meg az előadáson készült fotóinkat, videónk lejátszásával pedig átélhetik az "élő" táncszínházi darab pergő pillanatait, hangulatát. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában