Frissen Fejérből

2022.11.05. 13:38

A kis meseírók segítője három szombaton át tart foglalkozásokat Fehérváron

Csak úgy gyúltak a fények a gyerekek fantáziájában Benkő Andrea szombat délelőtti szakkörén. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház adott otthont a Tollpihe Meseíró Klub foglalkozásának, ahol felkészülhetnek az ifjú írók a nagy versenyre.

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt években nagy siker volt, így idén is meghirdette a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület a Tollpihe Meseíró pályázatot, melyre 3-8. osztályos, Fejér megyei fiatalok küldhetik be pályamunkáikat. 

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

Az ifjú írók fantáziája szabadon szárnyalhat, ugyanis mindenféle tematikai megkötés nélkül foglalhatják mesébe gondolataikat a pályázók. Az íráshoz és az ötleteléshez segítő kezet nyújt a versenyzőknek Benkő Andrea, a Kossuth-rádió szerkesztő-műsorvezetője, aki három szombaton tart foglalkozásokat a gyerekeknek. A második alkalomra most szombaton délelőtt került sor, amelyre már volt, aki félig elkészült mesével érkezett.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

 Az interaktív klubalkalmon kiderült, milyen a jó mese, mitől jó egy bevezetés, tárgyalás és befejezés, és az is, hogyan keverjük a valóságot egy csipetnyi varázslattal.  A foglalkozásokat tartó szakember azonban nem csak ezeken az alkalmakon segít a klub résztvevőinek, de online is ad tanácsokat a meseírás folyamatában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában