Csepp falu, hatalmas jókedv

2022.10.02. 12:37

Fülén is megünnepelték a szüret végét (galériával)

A kicsiktől a nagyokig mindenki részt akart venni a szüreti felvonuláson. Nem volt annyi színesen díszített fogat, ahova mindenki felvért volna. Aki lemaradt, gyalog indult a menet után.

Hajdú Marianna

Népviseletben a fülei fiatalok.

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Fél kettőkor már a falu határát járták a szomszédos Polgárdi felől közeledő betyárok. A központban lévő művelődési ház előtt a kíváncsiskodó érdeklődők szép számmal gyülekeztek. Aki tehette, itt csoportosult, hogy le ne maradjon az ünnepi menet indulásáról. 

szüreti bál Füle
Indulásra készen a pónifogatok.
Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Szebbnél szebb népviseletbe öltözött fiatalok érkeztek, akik később, a lovas fogatok között sétálva kísérték keresztül énekszóval a szüreti menetet. Elindult a menet, hangosan, énekelve, ostort csattogtatva. Körbejárták a falut a délutáni műsorra és az esti bálra invitálva a település összes lakóját. Ahogy az Fülén lenni szokott, a szüreti mulatságok alkalmával is teljes volt az összefogás az egyesületek és az önkormányzat között.

Szüreti bál Füle
Először mutatkozott be a Csuporka Sajtműhely.
Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Az éhes ünneplőket a művelődési háznál a lilahagymás zsíros deszka várta. A Nyugdíjas Egyesület tagjai napközben serényen sütötték a palacsintát és kínálták délután a szüreti felvonulóknak.

Szüreti bál Füle
Bächer Anna munkáinak egy kis szelete.
Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

A művelődési ház udvarán a Csuporka Sajtműhely ínycsiklandozó tehéntejből készült termékeivel először mutatta meg magát a közönség előtt. Bächer Anna munkáiból egy kisebb ízelítőt hozott, mandalákkal, csodálatos ékszerekkel.

A szüreti köszöntő után az Abajka pákozdi citerazenekar műsora és a gülei gyerekek és fiatalok tánca következett a művelődési ház színpadán. Az élőzenés táncház és tombolahúzás után Örsi Péter zenéjével megkezdődött a szüret zenés-táncos-mulatós része, ami addig tartott, amíg az utolsó vendég haza nem ment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában