Frissen Fejérből

2022.10.24. 17:30

Egy hétig tart az I. Székesfehérvári Székely Fesztivál

Október 24-én kezdődött és vasárnapig tart az I. Székesfehérvári Székely Fesztivál, melyet a csíkszeredai születésű, s a fehérvári Gorsium Gimnáziumba járó Csog István fotóinak kiállításával nyitott meg hétfőn Szili Csaba megyei, valamint Deák Lajosné és Juhász László fehérvári önkormányzati képviselő a Táncházban.

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Egész héten várhatóak a témában események: október 25-én, kedden 18 órakor Bedő Imre tart előadást „Helytállás a nehéz időkben” címmel, a Királykút Emlékházban. Szerdán 18 órakor a székely hokisok tartanak közönségtalálkozót a Táncházban, csütörtökön 18 órakor pedig ugyanitt Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor közönségtalálkozója következik. Október 28-án, pénteken 19 órakor – szintén a Táncházban - Lázár Levente korondi unitárius lelkész tart előadást.

Szombaton 12.30-tól székely finomságok vására kezdődik a Táncház udvarán, majd 18:30-ig táncházi kulturális programok következnek, fellépőkkel, mesemondókkal, népdalokkal. Eleddig minden program ingyenes – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón és kiállításmegnyitón, ám a 19 órakor kezdődő Székely mulatság a Kákics zenekarral már támogató jeggyel látogatható. A fesztivált vasárnap 16.30-kor a maroshegyi székelykapunál folytatják, ahol a székely autonómia napját ünneplik, ezt követően pedig 18 órakor a Táncházban zárják az eseményt. A fesztivál főszervezője Az Előadóművészetekért Alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában