Frissen Fejérből

2022.10.24. 10:30

A fehérvári "kisangyalok" köztünk járnak

A legszebb karácsonyi dalok idén november 27-én, az első adventi vasárnapon csendülnek fel a Városház téren – a tervek szerint több mint négyszáz gyermek részvételével.

Szanyi-Nagy Judit

A fehérvári iskolások, óvodások rendszeresen műsort adnak az adventi időszakban a belvárosban – itt éppen a hétvezéresek előadásának egy pillanata látható 2021-ből

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

S hogy a tervekből valóság váljon, a szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) október 25-ig, keddig várja azon iskolák jelentkezését, ahonnan ifjú dalos pacsirták érkeznének az ünnepi eseményre.

Az úgynevezett Kisangyalok kara először 2015-ben állt a közönség elé – idézi fel írásában az SZKKK –, az alkalmi gyermekkórus ötlete a Fricsay-díjas, ma már nyugdíjas Hartyáni Mária zenepedagógustól származik. A meghitt, közös ének csakhamar mind a résztvevők, mind a befogadó közönség kedvencévé vált, érthető hát, hogy idén, miután a felhívást közvetítő levelet megkapták az intézmények, tízen szinte azonnal jelezték is részvételi szándékukat. Az idei kórusban az október közepi információk alapján a Felsővárosi Általános Iskola, a Hétvezér Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, a Táncsics Mihály Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, valamint a Zentai Úti Általános Iskola gyerekeinek hangját hallhatja a belvárosi adventi forgatagban a közönség.

A kórusban szereplők az iskolákban készülnek, majd a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartanak közös próbát az adventi fellépés előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában