Óriásit buliztak

2022.09.11. 12:55

Enyingen tudják, hogyan adják meg a módját a városnapnak (videó)

Zenétől és jókedvtől hangos, változatos bográcsételektől illatos városnapot tartottak szombaton az enyingiek. Aki nem ért ki időben, az csak az üres edényeket törölgethette.

Hajdú Marianna

Délre megteltek a sátrak az enyingi Cifra kertben rendezett városnapon.

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Nem voltak restek, már kilenc órakor ünnepélyes tűzgyújtással indították el a város napját. Felálltak a sátrak, az asztalok, előkerültek a bográcsok és a hagymapucolástól könnyüket hullató versenyzők. Megkezdődött az ádáz küzdelem. Főtt itt nagymama tuti receptje, a tavaly is ezt főztük, de idén teszünk bele titkos fűszert és a haverokkal csináljuk, majd csak lesz belőle valami is. Egy biztos, a harangszót követően villámgyorsan ürültek a főzőedények, és, akik nem voltak elég gyorsak, csak az üres bográcsokat törölgethették kenyérhéjjal. 

Enyingi városnap
Aki nem sietett, csak az edényeket törölgethette.
Forrás: Hajdú Marianna  / Fejér Megyei Hírlap

Addig is, amíg a helyi sztárszakácsok mennyei illatokkal igyekeztek a még otthon lustálkodókat a Cifra-kertbe csábítani, a frissebek az Extrém bike show-t követően Lajsz Andrástól leshettek el néhány koktélkészítési trükköt.

Enyingi városnap
A kert egyik fele csak a vásárról és a vurstliról szólt.
Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Délben a merőkanalak hangját csak a musical- és operettparádé volt képes túlszárnyalni. Ami igaz, az igaz, jó zene mellett lehet igazán jóízűen falatozni!

Az ebédet követően estig egymást követték a fellépők a hatalmas színpadon. A sort Alee kezdte és “nyomta” az ő sajátos stílusában a fiataloknak. A Harmony Dance és Princess TSE táncosai bemutatója után a Tehetség Művészeti Iskola diákjai mutatták be tudásukat. A Kiss-ek zenekar játszott, majd Zsigmond Lala énekstúdió adott elő részleteket a Dzsungel könyve című musicalből.

Az esti buli nem mással, mint a népszerű Kowalsky meg a Vega zenekarral hágott a tetőpontjára. Önmagukhoz híven ezen az estén sem hagyták cserben a közönséget és hatalmas bulit csaptak, ami felért egy fesztivállal.

A jól megalapozott hangulatot az esti bálban lehetett kitáncolni, amit látványos tűzijátékkal zártak a városnap szervezői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában