Színjátszók sikerei

2022.07.04. 09:47

Vasvári díjeső, fehérvári színjátszókra

A székesfehérváriak büszkék lehetnek az itt működő alternatív színjátszó társulatokra: a hétvégén rendezett Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon hárman is szerepeltek, sikerrel.

Bokros Judit

A tervezgetős Alice, a nagyszájú, meggyőző Glen és a szerencsétlen Manfred

Forrás: Pesti Tamás / FMH-archív

A vasvári szemle igencsak kedvelt, jellemzően évről évre visszajárnak a társulatok, hogy aztán beszámolhassanak az eredményekről – például a közösségi oldalakon.

Idén a Szabad Színház a Mesteremberek című komédiával lépett fel, és elhozta „A fesztivál legjobb előadása” díjat, amelyért arany minősítést kapott. „A legjobb női alakítás” díját Cseh Katalin, „A legjobb férfi alakítás” díját Balogh Mihály, „A legjobb női epizódalakítás” díját Csille Ildikó, míg „A színészi különdíj”-at Szabó Miklós Bence vihette haza az említett darabban való szereplésért.

A darabról itt számolt be a feol.hu. 

A tavaly alakult Örökség Csoport (amelyben szintén szerepelnek a Szabad Színházból) fesztiváldíjas lett Az örökség című előadással, amelynek rendezője Somos Ákos. Ez a darab egyébként ősszel, a fehérvári Paál István Fesztiválon első díjas lett.

Az előadásról itt olvasható a feol.hu cikke. 

A Prospero Színkör A dög című előadása bronz minősítést kapott, Czeller Péter pedig ugyanebben a produkcióban játszott szerepéért „A legjobb férfi epizódalakítás” díját nyerte el. (Ők egyébként még a Tabbouleh című darabbal is felléptek.)

A Prospero Színkörről készült friss cikk itt található.

A felsorolt előadásokat bizonyára láthatja még a fehérvári közönség.

S ugyan Vasváron nem szerepelt, ám a Péntek 3 Tejátrum is új darabot mutatott be a hétvégén: Erdős Virág Kalocsa című művét játszották a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában