Frissen Fejérből

2022.07.22. 07:00

Több mint 200 ezer gyöngyből készítette el a parlament mását Szőcs Sarolta

Immár második alkalommal vehette át a Magyar Rekorder címet a Székesfehérváron élő Szőcs Sarolta képzőművész és alkotó. Az eseményt ünnepélyes keretek között tartották a Nyitrai úti Közösségi Házban.

Baráth Eszter

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A gyöngyből készült magyar koronázási ékszerek és a hasonló technikával megalkotott Országház tárult azok elé, akik az ünnepségre érkeztek. Mind két alkotás Szűcs Sarolta keze munkáját dicséri, előbbivel már korábban Magyar Rekorderi címet szerzett, most utóbbi szemlézésén volt a sor.

Az ünnepség előtt Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke szakmai mérésekkel vizsgálta meg a parlament kicsinyített mását, amit Szőcs Sarolta 19 hónap megfeszített munkájával több mint 200 ezer gyöngyből készített el. Az eseményen saját versét szavalta el Tamás Ferenc, valamint az immáron kétszeres rekorder, Tóth Tibor pedig énekkel állt a közönség elé.

– Tudomásunk szerint nincs Magyarországon még egy olyan személy, aki egy hazai épület méret helye, alap helye makettjét készítette volna el gyöngyből – hangsúlyozta Sebestyén István. A szakember ismertette számításait, amelyek alátámasztották, hogy az alkotó nyilvántartásának megfelelően közel 250 ezer gyöngyből készült a makett, amelynek minden részlete, köztük például az ablakok száma is megegyezik a valódi épület jellemzőivel.

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában