Negyedszázados évforduló

2022.06.14. 17:17

Gójóstól Baráti Társaság "Battyánnál még megvolt!" című zenés estje

Nem egészen így tervezték. Az eredeti negyedszázados évforduló 2020-ra esett volna, készültek a gálára, de a járvány közbeszólt. A megkésett jubileumi műsort most szombaton tartották a szabadbattyáni művelődési házban.

V. Varga József

Forrás: Társaság

A Gójóstól Baráti Társaság Battyánnál még megvolt! című zenés estje számos szavalatot, éneket, táncprodukciót, kabaréjelenetet vonultatott fel. Szerepelt: Borisz Katalin, Császárné Vinter Zsuzsanna, Kozma Katalin, Major Dorina, Major Fanni, Major Miklós, Muzamel Mihály, Ponekker Balázs, Rácz-Fürész Diána, Rácz Tamás. A hangtechnikáért Farnady József, a fénytechnikáért Varga Péter Dávid felelt, az előadást Rácz Tamás rendezte.
– Amatőr színjátszó csapatunk 1995-től működik folyamatosan, immár a 19. generáció erősíti a vegyes társulatot. A 27 esztendő során dolgoztunk drámaszakkörként, diákszínpadként, ifjúsági drámacsoportként, jelenleg pedig vegyes amatőr művészeti együttesként dolgozunk – mondta el lapunk érdeklődésére Kozma Katalin művészeti vezető. 

– A működésünket – mint minden más közösségi csoportosulás életét – hátráltatta a pandémia időszaka, hiszen nem tudtunk próbálni. Elszoktunk a rendszeres közös munkától, sokan nem is tértek vissza a járványt követően. Viszont csatlakoztak régi-új és vadonatúj tagok is, akikkel végre megkezdhettük a két éve abbamaradt munkát. Jubileumi műsorunkban vegyesen szerepeltek hölgyek, urak, fiúk, lányok az 1–4., a 12–15. és a 19. generációból.

Amint megtudtuk: a Gójóstól új szereposztással készül egy Tartuffe-bemutatóra (Molière), valamint a Zárt tárgyalás (Jean-Paul Sartre) című darab jövő évi premierjére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában