Frissen Fejérből

2022.06.20. 16:30

Életre kelnek Székesfehérvár képzeletbeli varázslényei az Animóka táborban

Felsővárosi Alkotóházban az első foglalkozást filmnézéssel és bemutatkozó rajz készítésével kezdték az animációs-filmkészítő táborban a gyerekek.

Hajdú Marianna

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A 9–16 éves korosztály számára szervezett művészeti tábort a Felsővárosi Alkotóházban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A június 20–24. között a táborban, az animációsfilm-készítés kulisszatitkait tanulhatják ki az érdeklődő gyerekek. A hétfőtől péntekig tartó, napközis táborban a filmes tanoncok Debreczeni Katalin grafikusművész, az Animono Animációsfilm-készítő Műhely vezetőjének segítségével, és útmutatásai mentén, új technikákkal ismerkedhetnek meg, amelyek egyben a kisdiákok manuális készségeik fejlesztésében is segítenek.

A héten 3-4 fős csoportokban fognak dolgozni. Az első nap a készülő kisfilm szereplőit kell kitalálni a résztvevőknek. A téma adva van, idén a városi  varázslényeké a főszerep. Olyan lényeké, amiket a képzelet szült, a nagyon is valóságos Székesfehérvárra. Kedden a Rózsaligetbe, a Koronás Parkba és a szigetre igyekszik a csapat, helyszínt keresni a film szereplőinek, majd ebből képregényszerű rajzok készülnek. Szerdától már a film háttereinek elkészítésével, a szereplők rajzolásával, festésével, a történet kitalálásával folytatódik, amiben egy-egy képzőművész, animációs szakember és drámapedagógus is segítségére lesz a gyerekeknek. 

Térbeli figurák minden “alkatrészét” egyenként rajzolják meg, majd egymáshoz rögzítve készítik a gyerekek. Ezeket a mozgatható figurákat fogják kockáról-kockára mozgatni és lefotózni. 

A hét utolsó napjaiban a forgatás lesz előtérben, szerkesztéssel és a végleges film elkészítésével. A kis művészek kipróbálhatják magukat a filmgyártás több szegmensében is. Egyszerre lehetnek tervezők, rendezők és az operatőrök is.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában