Egy régi álom teljesült

2022.05.28. 07:05

Megnyitotta új kiállítótermét a Sárbogárdi Múzeum Egyesület

Már a Sárbogárdi Napok előestéjén is nagy mozgolódás volt Fejér megye déli részének járásközpontjában. A Sárbogárdi Múzeum Egyesület pénteken 17 órakor nyitotta meg az új kiállítótermét, amely a kulturális értékek megőrzését és a kulturális élet megerősítését szolgálja. A megnyitón több művészpalánta is megmutathatta tehetségét.

Kecskés Zoltán

Varga Gábor, Sükösd Tamás és Novák-Kovács Zsolt a jeles napon

Forrás: Kecskés Zoltán / FMH

Mint ismert, a Sárbogárdi Kulturális Egyesület 2009 óta működik a városban, melynek missziója, hogy az értékek megőrzése és átadása révén erősítse a „sárbogárdiság” érzését. Azonban hosszú évtizedek óta problémát jelentett, hogy nem volt hely, ahol mindezt megmutathatták volna az ideérkező turistáknak, látogatóknak, egészen mostanáig. Az évtizedek óta gyűjtött emlékek az Ady Endre út 105. alatt található „régi könyvtár” – egy éve teljes felújításon esett át – épületében találtak végre otthonra, amelyek a kisváros múltját elevenítik meg. A hivatalos átadón számos sárbogárdi polgár tette tiszteletét, mely révén megtelt élettel a sokat látott épület.

– Ez alkalomból válogatást mutatunk be a korábbi kiállításainkból, mely kiegészül egy régészeti tárlattal a székesfehérvári Szent István Király Múzeum jóvoltából, valamint a helyi művészek legfrissebb alkotásaiból összeállított bemutatóval, illetve a Mészöly család hagyatékával berendezett szobával – mondta az elnök, Novák-Kovács Zsolt a kiállítóterem hivatalos megnyitóján. Hozzátette, most nem feltétlenül az a lényeg, hogy a kiállításon mi szerepel, hanem az, hogy hol. Éppen ezért az ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki a mellette álló Sükösd Tamás polgármesternek és Varga Gábor országgyűlési képviselőnek, akik a kezdetektől támogatták az egyesület elképzelését, valamint a sárbogárdi közösségnek, hogy hozzájárultak az álom megvalósulásához.

Sokan voltak kíváncsiak a kiállítóterem megnyitójára a Sárbogárdi Napok előestéjén
Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A településvezető szintén az öröm hangján szólt a kiállítóterem létrejöttéről, valamint a jelenlévők előtt hivatalosan is megnyitotta a 29. Sárbogárdi Napokat. Mint mondta, a járvány miatt a tradicionális esemény sajnos az elmúlt két évben elmaradt, így nagy öröm, hogy idén újra személyes részvételű programra lesz lehetőség a hétvégén, amely az önfeledt szórakozásról, a kulturális élet megerősítéséről szól. Kiemelte, az idei rendezvényen fesztiválhangulatra van kilátás, ahol a számos fellépő mellett nem maradhat el a bogárdi főzőverseny sem, amelyre 33 csapat adta le nevezését – zárta gondolatait, majd átadta a teret a megjelenteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában