Kultúránk összeköt

2022.02.25. 09:00

Összekapcsolja a világ magyarságát: Wass Albert felolvasó maraton Székesfehérváron is

A királyok városa ismét csatlakozott a Wass Albert felolvasó maratonhoz. A világ magyarságát összefogó irodalmi ünnep február 25-én, pénteken 18 órakor kezdődik és február 26-án, szombaton 18 órakor fejeződik be.

V. Varga József

Amint megtudtuk: a fehérvári felolvasó maratonnak hagyományosan a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont, a nagyszabású eseményre várják a felolvasók jelentkezését. A csatlakozni szándékozók a 06-70-6722-828-as vagy a 06-30-9956-250-es telefonszámon jelentkezhetnek.

A hitoktatási és művelődési házban pénteken 18 órakor megemlékezéssel és koszorúzással nyitják a programot, majd 19 órakor kezdődik az Esti mese Wass Alberttel felolvasás, melyre elsősorban diákok, gyerekek jelentkezését várják. A 19 és 21 óra között zajló szabad felolvasáshoz bárki kapcsolódhat kedvenc Wass Albert-művével, műrészlettel. A program másnap folytatódik, szombaton 9 órától tartanak rendhagyó Wass Albert irodalomórát, melyet ismét felolvasás követ, majd 18 órakor az Ars Musica kórus és a Hungarikum együttes műsora zárja az eseményt.

Európán kívül Los Angeles, Sarasota, New York, Cleveland és Calgary is szerepel már a csatlakozó városok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában