Dokumentálás

2022.02.16. 18:40

Kiállítás nyílt Sukorón a Házasság hete kapcsán

Feol.hu

Forrás: Varga Edit

2018-ban indította útjára a Sukorói Hagyományőrző Egyesület az „Elmúlt 100 év képekben” fényképkiállítás-sorozatát, mely során Sukoró legnagyobb és legrégebb óta ápolt hagyományát, a szőlőszüret ünnepét, a Szüreti felvonulás és bál témáját dolgozta fel. A cél a dokumentálás volt, valamint hogy a falu lakosai megismerhessék azt, hogy felmenőik vagy éppen szomszédjaik hogyan tartották életben évtizedekig ezt a szokást.

 

A házasság hete 15. évfordulója alkalmából folytatták a kutatómunkát, a gyűjtést és jelen kiállításukkal a Sukorói esküvőkről, házasságokról állították össze anyagunkat.

 

Fontos külön kihangsúlyozni, hogy sukorói személyek vannak a képeken, Sukorón készültek, Sukorón köttettek össze, itt éltek, élnek napjainkban is.

Forrás: Varga Edit

Varga Edit elnök nyitóbeszéde után a Küttel házaspár - akik szintén Sukorón esküdtek - , fiuk, Boldizsár kíséretében adtak elő két népdalt., majd egy virágcsokor kíséretében felköszöntötték a jelenlévő legidősebb, a képeken szereplő menyasszonyt, Kiss Kálmánné Mózsa Juliannát.

 

A kiállítás megtekinthető  február 27-ig, kedden 16-18 óra között, csütörtökön 15-18 óra között, míg vasárnap 17-19 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában