Frissen Fejérből

2022.01.12. 07:05

Szerelmi szálak a kápolnásnyéki színpadon

Bohózattal kezdte meg idei évi szezonját a Csajághy Téli Pavilon. A nyári szabadtéri színház télen ugyanis a falak között „él” tovább. A Házasságról szó sem lehet című, Gregor Bernadett rendezte komédia jó kezdetnek bizonyult, telt ház előtt „komédiáztak” a színészek.

S. Töttő Rita

Xantus Barbara, Csengeri Attila és Mérai Kata Kápolnásnyéken

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Könnyed bohózattal indította a 2022-es évet a Csajághy Laura Szabadtéri Színpad szervezőgárdája, amely a téli időszakban a Halász Gedeon Eseményközpontban, mint „Téli Pavilon”, hozza a színi világot a Velencei-tóra.

A Házasságról szó sem lehet egy szerelmi háromszög bonyodalmain keresztül mutatta be a „házasságpártiak” és „házasságkerülők” kisebb-nagyobb cicaharcait – és a két csapat közti „átfedések” szülte kínos helyzeteket.

Várkonyi András karaktere is tovább bonyolította a szálakat

Forrás: S. Töttő Rita

Ott van például Vera, aki határozottan állítja: nem kenyere a férjhezmenetel, ám ha egyszer mégis valamilyen oknál fogva férjhez menne, az csakis egy igazán rendes férfival valósulhat meg. De ott van Klári is, a vérbeli feleség, aki megbocsátó a kisebb-nagyobb botlások kapcsán, de azért a bosszútól sem riad vissza, ha szükségét látja. Így keverednek a szálak a szerelmi történetben, melyben ezúttal Csengeri Attila, Mérai Kata és Várkonyi András szórakoztató játéka bonyolította tovább a szálakat. Cseke Katinka helyett pedig ezúttal Xantus Barbara alakította az önfejű lányt a komédiában.

A Csajághy Téli Pavilon következő előadása azonban már gyerekeknek szól: a Lúdas Matyi a Négy Arc Színház és a Meseszínház előadásában érkezik Kápolnásnyékre. Czakó Ádám, Békefi László, Mádi Piroska és Plásztán Anett eleveníti fel az ismert történetet, melyben zenék, népdalok teszik még élvezetesebbé az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában