Frissen Fejérből

2024.05.16. 09:29

Különleges születésnapot ünnepeltek

A kilencvenéves Sipos Imréné Margit nénit köszöntötték a Tóvárosban. A több, mint ötven éve a Tóvárosban élő Margit nénit Mészáros Attila alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte a jeles alkalomból, majd barátai is felköszöntötték, akik 1972-ben vele együtt költöztek a házba.

Gombor Lili

Sipos Imrénét Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte kilencvenedik születésnapján

Fotó: ÖKK/Kiss László

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte május 15-én, szerdán Sipos Imréné. A szépkorú nyugdíjas hölgyet a szomszédok, barátok mellett Mészáros Attila alpolgármester városi ajándékcsomaggal és egy, a miniszterelnök által aláírt emléklappal köszöntötte – adta hírül az ÖKK.

"Sipos Imréné 1934. május 15-én született Szabadbattyánban. A II. világháborút kisgyerekként élte át, élénk emlékei vannak a világégés szörnyű időszakáról. Fiatalon, már 17 éves korában munkába állt a székesfehérvári Ikarusnál, ahol raktárosként és diszpécserként dolgozott. Időközben azonban párjával beköltöztek Székesfehérvárra. 1972-ben az elsők között vehették birtokba a Toronysoron felépült panellakások egyikét, miután eladták szabadbattyáni családi házukat. Közel fél évszázadnyi munkaviszony után az Ikarustól ment nyugdíjba, majd a Jancsár közben dolgozott egy zöldségesben, ahol sok barátságot kötött. Életében fájdalmas törés egyetlen fia tavalyi, váratlan halála."

A házban lakók Margit néni kilencvenedik születésnapjára meglepetés partival készültek. Az idős asszony ideje nagy részét olvasással tölti, rendszeres tájékozódik a napi hírekről, eseményekről, a bulvártól a közéleten át a sportig minden téma érdekli. Nagy szenvedélye a labdarúgás, ugyan a televíziót nem szereti, de a Fehérvár FC mérkőzéseit minden alkalommal nézi. Korábban rendszeres látogatója volt a mérkőzéseknek is.

Az ünnepeltet a város nevében Mészáros Attila alpolgármester, Tóváros önkormányzati képviselője köszöntötte, aki a városi ajándékcsomag mellett a miniszterelnök által aláírt emléklapot is átadta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában