Csavargás és szeretet

2022.01.14. 07:15

A mindennapok krónikája - Dunajszky Gábor fotókiállítása nyílt a Feketehegyen

TR

Lehner Zsolt, Barna Ágnes, Simonyi Péter a megnyitón

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Dunajszky Gábor fotókiállítására invitálja az érdeklődőket a Székesfehérvári Zsidó Hitközség, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Motívum Kulturális Egyesület. A fotókiállítás megnyitóját csütörtökön délután tartották a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban.

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitón részt vevőket Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy ennek a kiállításnak – aminek képein más földrészek, más kultúrái jelennek meg – helye van egy olyan kulturálisan nyitott városban, mint Székesfehérvár. Saját bevallása szerint a kiállított darabok mind tartalmas képek, amelyek megérintik az embert.

 

A kiállítást Barna Ágnes, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke nyitotta meg. Szavaival élve a zsidóság nemcsak egy vallás, hanem egy összetartó nép is, ezért is vállalták fel Dunajszky Gábor támogatását a képeinek a bemutatásával. A megnyitó zárósorait Simonyi Péter, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség alelnöke a művésztől kölcsönözte: „Ezek a képek emberekről, helyzetekről szólnak, vallási, nemzetiségi vagy bármi egyéb hovatartozástól függetlenül. Nincsen semmilyen koncepció a kiállítást illetően, mindegyik kép vagabund módjára történt, csavargásaim során készültek. Az egyetlen halvány vezérlő elv, ami az agyamban volt mindvégig, amíg fényképeztem, az a szeretet és a tisztelet az emberek és az emberiség általános mivolta, létezése iránt.” A tárlat az intézmény nyitvatartási ideje alatt február 13-ig látogatható az érvényben lévő jogszabályok betartásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában